Netværk af journalister

NETVÆRK AF JOURNALISTER


Der er mange måder at arbejde professionalt med et netværk af journalister. Det kan være et løst online baseret netværk - eller man har måske muligheden for fysisk at mødes. Her er hvad jeg gjorde.


I næsten fem år var jeg ansat af EUs institut for ligestilling (EIGE) som leder af kommunikationsafdeling - senere også med ansvar for public affairs og vores bibliotek. Her opbyggede jeg et netværk af en lang række europæiske journalister, som mødtes to gange om året for at få præsenteret de seneste resultater inden for ligestilling - og for at rådgive os om hvordan vi bedst udviklede vores mediesamarbejde.


Deltagerne var fra medier som spanske El Pais, italienske RAI, tyske Deutsche Welle, franske TV5 Monde, svenske Sveriges Radio, største dagblade i Irland, Cypern, Danmark, Malta, Bulgarien, Polen og en lang række andre store medier og nyhedsbureauer fra de øvrige EU lande.


Formandskabet i EU går på skift mellem de europæiske medlemslande, og møderne i netværket blev placeret i forhold til formandskabet. Det skete typisk i samarbejde med det lokale EU kommissionskontor i de enkelte lande.


Vi målte på hvordan resultatet var af vores indsats. I flere år kom halvdelen af vores pressedækning fra denne gruppe af journalister, mens resten af dækningen var spredt ud over en række øvrige initiativer.


At kunne samle en sådan gruppe af medier skyldes i høj grad de enkelte journalisters engagement i emnet.


Twitter

  Jesper Schou Hansen | Vester Farimagsgade 1 | DK 1606 København V | +45 26 23 73 78 | jesper@jesperschouhansen.dk

Copyright @ All Rights Reserved